Májová noc na zámeckém nádvoří

Datum: pátek 25.05.2012
Start: 20:00
Vstup: v předprodeji 80 namístě 110

 

Pro ty, kdo chtějí slyšet pořádnej rock, jsme nachystali květnový večer na zámeckém nádvoří. Vystoupí dvě super kapely Kofe-in a The Fakers.

KOFE-IN:
KOFE-IN je progresivní hudební fúze hrající směs rocku a elektronické muziky. Díky rozmanité muzikantské zkušenosti jednotlivých členů se v celkovém soundu odráží vliv různých hudebních stylů a pod rockovým hávem je možno zaslechnout electro, trance nebo drum'n'bass.

Kapela KOFE-IN vznikla v roce 2006 a od té doby ji charakterizují nabroušené kytary, nekompromisní saxofonová sóla, teatrálně nadrzlý projev frontmana a pulsující rytmika živého bubeníka podpořená elektronickými beaty. Skupina je rozpoznatelná i díky textům a pódiovému projevu charismatického frontmana Jana Kunzeho, jenž je vypravěčem silných písňových příběhů.

KOFE-IN má za sebou koncerty v klubech a na festivalech po celé republice a provází ho pověst kapely, která dokáže publikum strhnout a spolehlivě roztančit. Ve výčtu vystoupení nechybí festivaly jako Colours of Ostrava, Mighty Sounds, Digital Sun nebo koncertování v Londýně. Skupina v současné době doplňuje své divoké koncerty hypnotickou videoprojekcí.

V dubnu 2009 vydává KOFE-IN své debutové album „Osobní vesmír“. Desku předznamenává singl „Sebe mi dej“ – electro-rocková pecka, která byla také vybrána pro první oficiální videoklip skupiny. Klip režíroval Allan Šubert, který využil nejmodernější technologie k vytvoření iluze reálného prostředí v 3D. Jde o vůbec první klip české kapely zpracovaný kompletně v 3D animaci.

Instrumentální vyspělost spojená s elektronickými mašinkami a českou písňovou lyrikou. Pozoruhodné hudební dobrodružství. Dravá fúze s avantgardním glancem. KOFE-IN.

Dva roky po vydání debutové desky přichází rytmická úderka KOFE-IN s novým počinem. Druhé CD s názvem Libertin je melodičtější, zvukově sofistikovanější a je výsledkem spolupráce kapely s producentem Matoušem Godíkem aka ZKA4T, který jednotlivé písně posunul ke větší zvukové barevnosti. Kombinací rocku s lo-fi postupy a ambientní elektronikou dosáhl toho, že je těžké desku k něčemu přirovnat. Zapomeňte na indie zaklínadla, tady je všechno jinak.
Své hudební volnomyšlenkářství začne KOFE-IN šířit po vlastech českých a moravských od konce března. Šňůra čítající více než 20 koncertních zastávek, slibuje tradiční živelnost a divokou energii, kterou tahle parta dokonale vládne.

www.facebook.com/pages/KOFE-IN/
www.kofe-in.cz
bandzone.cz/kofein


THE FAKERS:
Sestava kapely Fakers spolu působí od roku 2010 a tvoří ji zkušení hráči, kteří prošli mnoha brněnskými i mimobrněnskými uskupeními, kde získali zkušenosti z mnoha hudebních stylů. Repertoár se v současné době ustálil na písních americké kapely Pearl Jam, tvoří jej ovšem i skladby jiných, převážně rockových skupin, jako Stone Temple Pilots, Alice In Chains, Red Hot Chili Peppers, Velvet Revolver a mnoha dalších. Přijďte si poslechnout jejich energické vystoupení a nasát radost z hraní, která tryská z každé zahrané noty, úderu či tónu. Strhující zpěv podpořený brilatně zahranými kytarami a strojově přesnou rytmikou to vše je zárukou nevšedního kulturního zážitku.

Předprodej v Clubu Escape a Kulturním domě.

 

Zpět na program

 

© 2008 Escape Klub Kuřim. Design by miji. Code by prasaac.